- Εισαγωγή στον Τουριστικό και Ξενοδοχειακό κλάδο
- Η δημιουργία της ανάγκης για διακοπές
- Η επιλογή του τρόπου διακοπών – word of mouth, travel agent, online booking
- Προσδοκίες – Απαιτήσεις και Ικανοποίηση των αναγκών στο Ξενοδοχείο
- Σύγχρονες Τάσεις – Στατιστικά
- Μορφές Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Χαρακτηριστικά κ Ιδιαιτερότητες
- Η Δομή - Οργάνωση μιας Μονάδας, Τμήματα & Βασικές Λειτουργίες
- Λειτουργίες Τμήματος Front Desk & Guest Relations
- Check-in & Check-οut Διαδικασίες
- Ημερήσιες Λειτουργίες (Daily check lists)
- Διαχείριση Τηλεφωνημάτων
- Πιθανά Προβλήματα – Λύσεις
- Συνεργασία με άλλα τμήματα
- Τηλεφωνική Πώληση Δωματίων
- Πώληση Δωματίων εντός της Μονάδας
- Δημόσιες σχέσεις με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εκτός ξενοδοχείου
- Κατηγορίες Πελατών – Χαρακτηριστικά κ Ιδιαιτερότητες
- Η Ανάγκη για Τμηματοποίηση
- Πελάτες εξωτερικού και Έλληνες πελάτες
- Οικογένειες, Ζευγάρια, Μεμονωμένοι, Πελάτες με ειδικές ανάγκες κτλ.
- Ειδικές Κατηγορίες (Δημοσιογράφοι/Φωτογράφοι, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες κτλ.)
- Θέματα εξυπηρέτησης Πελατών Ξενοδοχείου
- Επικοινωνία πριν την άφιξη
- Υποδοχή - Η πρώτη εικόνα
- Παρουσιαστικό Υπαλλήλων
- Κατάσταση χώρου υποδοχής
- Πρώτη Επαφή με τον πελάτη
- Διαμονή – Ευκαιρίες για χτίσιμο σχέσεων με τους πελάτες
- Being Proactive – Προνοητικότητα
- Στιγμές Ντροπής? – Στιγμές Αμηχανίας
- Θέματα Ασφάλειας
- Περιπτώσεις Προβλημάτων και Παραπόνων
- Τρόποι για να σωστή διαχείριση θυμωμένων πελατών
- Tips / Με μικρή προσπάθεια, μεγάλα αποτελέσματα!
- Αναχώρηση – Η τελευταία εικόνα
- Πως κρατάμε επαφή; Stay Connected (βλέπε Tag CRM)
- Φόρμες Αξιολόγησης Υπηρεσιών
- Γιατί η Ποιοτική Εξυπηρέτηση είναι τόσο σημαντική;
- Ποιός είναι ο ρόλος των Social Media – facebook – Twitter – Mobile Internet κτλ.;
- Για τον Πελάτη
- Για το Ξενοδοχείο
- Για τους Υπαλλήλους
- Για την Τοπική Κοινωνία