To blog συγκεντρώνει εμπειρίες από διάφορα στάδια της επαγγελματικής και μη ζωής του γράφοντος.

Γενικό πλάνο ζητημάτων F+B

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «1»
(Γενικό πλάνο ζητημάτων F+B)

1.    Εστιατοριακή τέχνη
2.    Μαγειρική τέχνη
3.    Οικονομία και Διαχείριση
4.    Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού
5.    Ανθρώπινες Σχέσεις
6.    Πληροφοριακά Συστήματα

A. Η φιλοσοφία της επιχείρησης*:
•    Ποιοτικός τουρισμός
•    Πρότυπα ποιότητας
•    Προδιαγραφές με σύστημα HACCP
•    Οργανωτική και λειτουργική δομή της επιχείρησης

B. Εταιρικά εργαλεία δουλειάς*:
•    Προϋπολογισμός
•    Δημιουργία και τήρηση προτύπων
•    Ανάλυση του sales – mix πελατείας
•    Menu engineering
•    Ερωτηματολόγια πελατών
•    Mystery guest
•    Μηνιαία αποτελέσματα χρήσης

Γ. Τι δίνουν τα εταιρικά εργαλεία δουλειάς*:
•    Αξιολόγηση ικανοποίησης πελατών
•    Σφυγμομέτρηση ικανοποίησης πελατών
•    Εξελίξεις αγοράς
•    Εμπλουτισμός προϊόντων
•    Συνεχής εκπαίδευση προσωπικού

Δ. Μενού*:
•    Κυλιόμενο πρόγραμμα ημιδιατροφής
•    Κορμός πιάτων a la carte

Ε. Συνεργασία με Chef de cuisine*:
•    Αμφίδρομη συνεργασία
•    Κοινοί τομείς δραστηριότητας
•    Ανασχεδιασμός προϊόντων/υπηρεσιών
•    Σχεδιασμός menu και πιάτων
•    Αξιολόγηση / επιλογή συνεργατών Μαγείρων
•    Καθορισμός και παρακολούθηση του κόστους
•    Αξιολόγηση πρώτων υλών και προϊόντων

ΣΤ. Κόστος λειτουργίας εστιατορίου ξενοδοχείου*:
•    Διαχείριση σταθερού κόστους
•    Διαχείριση μεταβλητού κόστους
•    Ευρηματικότητα
•    Δημιουργικότητα
•    Προσαρμογή στην καταναλωτική δύναμη της πελατείας
•    Menu degustation

Ζ Το φαγητό ως κοινωνική διαδικασία*:

Η. Εργαλεία διατμηματικής συνεργασίας*:

Θ. Στόχοι*:
•    Ασφαλής γαστρονομία (υψηλή ποιότητα αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής)
•    Πιστοποίηση κουζινών
•    Μεγιστοποίηση του δείκτη ικανοποίησης πελάτη

Ι. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ*:
•    Καθορισμός τρόπου λειτουργίας Επισιτιστικού Κύκλου του ξενοδοχείου (Ημιδιατροφή, A la carte εστιατορίου, Bars)
•    Καθορισμός των ποιοτικών στόχων του Επισιτιστικού κύκλου
•    Συνεργασία με το τμήμα Ανθρώπινου δυναμικού για την επιλογή του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού.
•    Καθημερινή παρακολούθηση της λειτουργίας των επισιτιστικών μονάδων Εστιατόριο Pool και Bar
•    Συνεργασία με το τμήμα Ανάπτυξης και Ποιότητας στην σύνταξη των λειτουργικών προτύπων της Εταιρείας.
•    Παρακολούθηση, προσαρμογή και προαγωγή της γαστρονομίας του ξενοδοχείου.

(*)Σημ. Οι κατηγορίες, οι περιγραφές, η κεφαλαιοποίηση του περιεχομένου του F+B είναι δυνατόν να τροποποιηθούν στη πορεία της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου