To blog συγκεντρώνει εμπειρίες από διάφορα στάδια της επαγγελματικής και μη ζωής του γράφοντος.

Hot2

 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • Εισαγωγή στον Τουριστικό και Ξενοδοχειακό κλάδο
    Οι παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες που κατά καιρούς αναπτύσσονται από διάφορους ιδιωτικούς ή δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς, είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, προβληματισμού και ανάπτυξης custom made... από ομάδα συνεργατών και απευθύνονται σε προβληματισμένους ξενοδόχους, ξενοδοχοϋπαλλήλους... και όχο μόνο.
    1. Η δημιουργία της ανάγκης για διακοπές
    2. Η επιλογή του τρόπου διακοπών – word of mouth, travel agent, online booking
    3. Προσδοκίες – Απαιτήσεις και Ικανοποίηση των αναγκών στο Ξενοδοχείο
    4. Σύγχρονες Τάσεις – Στατιστικά
    5. Μορφές Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Χαρακτηριστικά κ Ιδιαιτερότητες
    6. Η Δομή - Οργάνωση μιας Μονάδας, Τμήματα & Βασικές Λειτουργίες

      • Λειτουργίες Τμήματος Front Desk & Guest Relations
      1. Check-in & Check-οut Διαδικασίες
      2. Ημερήσιες Λειτουργίες (Daily check lists)
      3. Διαχείριση Τηλεφωνημάτων
      4. Πιθανά Προβλήματα – Λύσεις
      5. Συνεργασία με άλλα τμήματα
      6. Τηλεφωνική Πώληση Δωματίων
      7. Πώληση Δωματίων εντός της Μονάδας
      8. Δημόσιες σχέσεις με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις εκτός ξενοδοχείου
      • Κατηγορίες Πελατών – Χαρακτηριστικά κ Ιδιαιτερότητες
      1. Η Ανάγκη για Τμηματοποίηση
      2. Πελάτες εξωτερικού και Έλληνες πελάτες
      3. Οικογένειες, Ζευγάρια, Μεμονωμένοι, Πελάτες με ειδικές ανάγκες κτλ.
      4. Ειδικές Κατηγορίες (Δημοσιογράφοι/Φωτογράφοι, Ταξιδιωτικοί Πράκτορες κτλ.)
      • Θέματα εξυπηρέτησης Πελατών Ξενοδοχείου
      1. Επικοινωνία πριν την άφιξη
      2. Υποδοχή - Η πρώτη εικόνα
      3. Παρουσιαστικό Υπαλλήλων
      4. Κατάσταση χώρου υποδοχής
      5. Πρώτη Επαφή με τον πελάτη
      • Διαμονή – Ευκαιρίες για χτίσιμο σχέσεων με τους πελάτες
      1. Being Proactive – Προνοητικότητα
      2. Στιγμές Ντροπής? – Στιγμές Αμηχανίας
      3. Θέματα Ασφάλειας
      4. Περιπτώσεις Προβλημάτων και Παραπόνων
      5. Τρόποι για να σωστή διαχείριση θυμωμένων πελατών
      6. Tips / Με μικρή προσπάθεια, μεγάλα αποτελέσματα!
      7. Αναχώρηση – Η τελευταία εικόνα
      8. Πως κρατάμε επαφή; Stay Connected (βλέπε Tag CRM)
      9. Φόρμες Αξιολόγησης Υπηρεσιών
      • Γιατί η Ποιοτική Εξυπηρέτηση είναι τόσο σημαντική;
      1. Ποιός είναι ο ρόλος των Social Media – facebook – Twitter – Mobile Internet κτλ.;
      2. Για τον Πελάτη
      3. Για το Ξενοδοχείο
      4. Για τους Υπαλλήλους
      5. Για την Τοπική Κοινωνία