To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

FB1

 F+B
  • Εισαγωγή στον Οικονομικό Έλεγχο και στις Αγορές
Οι παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες που κατά καιρούς αναπτύσσονται από διάφορους ιδιωτικούς ή δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς, είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, προβληματισμού και ανάπτυξης custom made... από ομάδα συνεργατών και απευθύνονται σε προβληματισμένους ξενοδόχους, ξενοδοχοϋπαλλήλους... και όχο μόνο.
  1.  Η Λειτουργία του επισιτιστικού τμήματος
  2. Οι Προτεραιότητες και οι ευθύνες του επιστισμού στην καθημερινοτητά του.
  3. Δημιουργία του τμήματος Αγορών και Έρευνα αγοράς..
  4. Ηλεκτρονική Αγορά και η χρησιμότητά της.
  5. Οργάνωση Κεντρικής Αποθήκης -ποιοτικός έλεγχος και Απογραφές.
  6. Ο έλεγχος στο F&B Department και η σημασία του.
  • Η λειτουργία του επισιτισμού μιας Ξενοδοχειακής μονάδας σε Απόλυτους αριθμούς.
  1. Σύνθεση εδεσματολογίου
  2. Μεριδοποίηση και Πρότυπη συνταγή.
  3.  Μέση Τιμή -Στατιστικά και (sales mix )τμημάτων .
  4. Σχεδιασμός Καρτών και Μηνιαίες προβλέψεις.
  5. Τιμολογιακή Πολιτική
  • Διοίκηση Επισιτισμού
  1. Οι Παραγωγικότητες και το εργατικό κόστος στον Επισιτισμό. -Το μάρκετινγκ και τα χρονοδιαγράμματά του στα τμήματα του επισιτισμού.
  2. Το bgt και ο ρόλος του σε καθημερινό επίπεδο.
  3. Αξιολόγηση ερωτηματολογίου , οι προεκτάσεις του, ο επαναλαμβανόμενος πελάτης (πως θα πρέπει να συμπεριφερθούμε).