To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Sal1

Οι παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες που κατά καιρούς αναπτύσσονται από διάφορους ιδιωτικούς ή δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς, είναι δυνατόν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, προβληματισμού και ανάπτυξης custom made... από ομάδα συνεργατών και απευθύνονται σε προβληματισμένους ξενοδόχους, ξενοδοχοϋπαλλήλους... και όχο μόνο.

•     Υπολογισμός εσόδων που αποκομίζει το ξενοδοχείο από τον κάθε πελάτη.
•     Επίγνωση για το ποιοι είναι οι πελάτες και τι είναι σημαντικό για αυτούς.
•     Με ποιον τρόπο θα νιώσει ο πελάτης ευπρόσδεκτος και σημαντικός.
•     Αύξηση εγρήγορσης για καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών.
•     Ψυχολογία πελατών με βάση τη γλώσσα σώματος και της ομιλίας τους.
•     Διευκόλυνση των πελατών στην έκφραση μιας επιθυμίας τους ή ενός προβλήματος.
•     Τρόποι αντιμετώπισης παραπόνων.
•     Εξυπηρέτηση περισσότερων από έναν πελάτη.
•     Σωστός τρόπος παροχής πληροφοριών στον πελάτη.
•     Γενικοί κανόνες επαγγελματικής συμπεριφοράς για να μείνουν ευχαριστημένοι οι πελάτες.
•     Προσαρμογή επαγγελματικής συμπεριφοράς ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε λαού.
•     Κατανόηση της έννοιας της πώλησης και βήματα για την επίτευξή της.
•     Ποιοι τύποι πελατών υπάρχουν και πως πρέπει να αντιμετωπίζονται.
•     Διεθνή κριτήρια βαθμολόγησης επιδόσεων των εστιατορίων που δίνουν έμφαση σε λεπτομέρειες οι οποίες βελτιώνουν την εξυπηρέτηση πελατών.
•     Εξυπηρέτηση συναισθηματικά φορτισμένων πελατών.
•     Κανόνες εξυπηρέτησης πελατών.

2 σχόλια: