- Επικοινωνία
- Βασικές Αρχές επικοινωνίας και συμπεριφοράς
- Οργάνωση τμήματος επισιτισμού
- Η Τεχνική του σερβιρίσματος, χώρος και υποδομή, οργάνωση υπηρεσιών και καθαριότητα εστιατορίου – Mise en Place
- Γαλλική / Αγγλική ορολογία στο service
- Οι σχέσεις με την κουζίνα
- Art de la Table
- Κοστολόγηση – Τιμολόγηση menu
- Διαχείριση Ομάδων
- Η Αποτελεσματική διαχείριση ομάδων – τμημάτων
- Η Συνεργασία μεταξύ ομάδων – τμημάτων
- Η Διαχείριση των παραπόνων και των συγκρούσεων
- Η Τηλεφωνική επικοινωνία
- BAR
- Η Δυναμική του Bar
- Παρασκευή ροφημάτων και καφέ
- Πωλήσεις & Δημόσιες Σχέσεις Ξενοδοχείου
- Οι Δημόσιες σχέσεις σε επιχειρήσεις
- Οι πωλήσεις και η εξυπηρέτηση πελατών σε επιχειρήσεις
- Οι V.I.P. πελάτες
- Οργάνωση & Εξυπηρέτηση Υποδοχής
- Το τμήμα Front Office των ξενοδοχείων και πώς λειτουργεί
- Το τμήμα Housekeeping των ξενοδοχείων και πως λειτουργεί
- Ο Ρόλος του Groom – Bell Boy
- Κατανομή ρόλων ομάδας
- Η Αποτελεσματική διοίκηση προσωπικού
- Λειτουργία και ρόλοι στη διοίκηση προσωπικού
- Η σωστή επιλογή του προσωπικού
- Η Αξιολόγηση του προσωπικού