To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Some most efficient ways to open a hotel

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ (στα αγγλικά και ελληνικά )
ΤΟΥ Jacues Morand ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ ΤΟΥ
Istanbul Hyatt Regency ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ 1994

General Manager
Για τον Γενικό Διευθυντή

  • Forget about your social life
  • Ξεχάστε την προσωπική σας ζωή.
  • You have to be physically fit, aggressive, a bit son-of-a-gun, totally dedicated
  • Να είστε σε καλή φυσική κατάσταση, ετοιμότητα και πλήρη αφοσίωση στο αντικείμενο.
  • Work around the clock, 7/7 for months on end.
  • Χρειάζονται πολλές ώρες εργασίας, χωρίς ρεπό..
Director of sales and marketing
Για τον Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing
  • Necessary stationary
  • Απαρέτητη γραφική ύλη.
  • Business cards
  • Καρτούλες
  • Desk
  • Γραφείο
  • Chair
  • Καρέκλα
  • Plan of action
  • Πρόγραμμα δράσης
  • Telemarketing
  • Selling the product
  • Μέθοδες προώθησης του προϊόντος
  • Build up brand awareness.
  • Μπράντιν 
  • Set up a data base.
  • Δημιουργία αρχείων, πελατολόγιο κλπ.. 
  • Appoint sales representatives to go out and meet clients face-to-face
  • Ορίστε αντιπροσώπους - πωλητές και βγέστε έξω να πωλήσετε.
  • Mailing (scenic views + quiz prizes)
  • Ταχυδρόμηση προσπέκτους ξενοδοχείου και τιμοκαταλόγων.
  • Independent travelers
  • Ανεξάρτητοι πελάτες
  • Company incentives
  • Εταιρικές συναντήσεις
  • Conferences
  • Συνέδρια
  • Establish good working relationship with the owners or their local representative as soon as possible.
ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΓΟΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ:
  • License
  • Αδεια λειτουργίας
  • Get the right team very quickly
  • Δημιουργήστε μια καλή ομάδα όσο το δυνατόν πιό γρήγορα.
  • INTERVIEW people personally
  • Πάρτε συνεντεύξεις εσείς ο ίδιος από υποψηφίους.
  • Take some handicapped staff
  • Εξετάστε πρόσληψη μερικών ανθρώπων με ειδικές ανάγκες για κοινωνικούς λόγους.
  • People who work hard
  • Πάρτε ανθρώπους που είναι παραγωγικοί και που να δουλεύουν έξυπνα.
  • Provide some orientation courses to help staff to understand cultural backgrounds
  • Εκπαιδεύτε στα βασικά το προσωπικό.
  • Train on the job for soft opening guests
  • Εκπαιδεύστε επί τόπου.
  • Have some support staff from another hotel
  • Εν ανάγκη δανειστήτε προσωπικό για την έναρξη από ένα άλλο ξενοδοχείο..
  • Open softly the hotel
  • Ανοίξτε σιγά-σιγά (όροφο-όροφο) το ξενοδοχείο..
  • Have chef on site at least four months before opening to perform local research on available local products
  • Προσλάβετε τον Chef μερικούς μήνες πρίν να κάνει έρευνα αγοράς των προϊόντων.
  • Have good relations with the nearby hotel managers
  • Εχετε καλές σχέσεις με τους διευθυντές στελέχη των γειτονικών ξενοδοχείων.
  • Have rates just below the highest in the town
  • Βάλτε τιμές λίγο πάρα κάτω από τις υψηλότερες στην πόλη (ανάλογα και με τα standards του ξενοδοχείου.
  • Tel to the staff that they have to wait until making a substantial profit..
  • Πείτε στο προσωπικό να κάνει μισθολογική υπομονή μέχρι να στρώσει η δουλειά και να πετύχει το ξενοδοχείο.
  • Talk to the team every 3 months about current state of hotel business
  • Μίλησε με το προσωπικό για την πορεία της επιχειρήσεως κάθε τρείς μήνες.
  • Having a strong food and beverage team you can spent more time in sales calls
  • Λύστε άμεσα και αποτελεσματικά τα επισιστιστικά σας προβλήματα για να ελευθερώστε χρόνο για τις πωλήσεις - επαφές από τηλεφώνου κλπ.
  • Cope with..
  • Ασχολειθείτε με το κάθε ένα από τα προβλήματα όπως:
  • Dust
  • Σκόνη
  • Noise
  • Θόρυβος
  • Security
  • Ασφάλεια
  • Guests are usually more understanding about hotel opening than renovations and rebuilding
  • Οι πελάτες κατανοούν περισσότερο τα προβλήματα πρωτολειτουργίας παρά ανακαίνησης ενός ξενοδοχείου.
  • Jacues Morand, general manager of the Istanbul Hyatt Regency
  • Hospitality Industry International, 1994

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου