To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Customer Service 3o μέρος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ:

Όπως: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ / ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ / ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ / ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ / ΠΑΛΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ / ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΣ / ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Γενικά ο δυσαρεστημένος πελάτης μετρά την προσπάθεια που καταβάλει ο υπάλληλος για να τον εξυπηρετήσει. Ο υπάλληλος πρέπει να εξυπηρετεί σκεπτόμενος ότι παρέχει φροντίδα σαν να ήταν σπίτι του. Έτσι απλά και καλά. Πρέπει πρώτα ο ίδιος να νιώθει ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση που προσφέρει. «Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά των πέντε αστέρων» Μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για την αλλαγή εσφαλμένων συμπεριφορών. Ο επαγγελματίας είναι συνώνυμο του επιθέτου «σοβαρός». Κάνει καλά τη δουλειά του και με το παραπάνω. Η μιζέρια και η γκρίνια χαλάει την διάθεση, δηλητηριάζει το εργασιακό κλίμα. Η επιχείρηση μέσω των προϊσταμένων ανά τμήμα πρέπει να προχωρήσει στην τυποποίηση των παραπόνων. Καταγραφή, μελέτη, κατηγοριοποίηση, λύσεις. Δεν βοηθά η αναβλητικότητα σε κανένα τομέα.

Για την αυτοπεποίθηση:

Γνωρίζω πολλά σχεδόν τα πάντα γύρω από την δουλειά μου. Ξέρω τι να πουλήσω και πως. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην ξέρω ν’ απαντήσω. Και αν ακόμη αυτό συμβεί, φροντίζω να μάθω. Φροντίζω να επενδύω σε γνώση. Ας βελτιώσουμε λοιπόν το μικροκοσμό μας και μέσα από την πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου