To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Μερικά κρίσημα σημεία του μπαρ

Δέκα (10)  necessary ΕΡΓΑΣΙΕΣ works Για την καλή λειτουργία του LOBBY BAR

1.     Έλεγχος μηχανής καφέ για την καλή λειτουργία της κατά το άνοιγμα. Καθάρισμα μηχανής κατά το κλείσιμο της ημέρας με τα χημικά προϊόντα της εταιρείας αλλά και εξωτερικά και εσωτερικά όπου υπάρχει η δυνατότητα.
2.    Απομάκρυνση των σκουπιδιών (υποχρεωτικά κατά το τέλος της ημέρας) Καθαρισμός κάδων και τοποθέτηση ½ μαύρης σακούλας σκουπιδιών ή μιας (1) πορτοκαλί . Στον τενεκέ (ή στα γαλλικά πουμπέλλα) η σακούλα κόβεται στα ¾)
3.    Απομάκρυνση στη κεντρική λάντζα όλων των βρώ-μικων ποτηριών. (Τίποτα πίσω στο νεροχύτη. Το μικρό πλυντήριο θα απομακρυνθεί και ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί σαν αποθηκευτικός)
4.    Προσκόμιση καθαρών σκευών που αφορούν το service του μπαρ από τη κεντρική λάντζα. Ο χώρος του πάγκου δίπλα στη μηχανή του καφέ παρακαλώ να μένει άδειος για να γίνεται χρήση ως βοηθητικού πάσου για καθαρά σκεύη. Το κουτί των τσιαγιών να το βάζετε όπου αλλού θέλετε.
5.    Έλεγχος του ψυγείου ποτηριών. Μια φορά τη βδομάδα ξεπάγωμα. (ή στις 15 μέρες).
6.    Πάγκος = καθαρός = βιτρίνα = Πωλήσεις.
7.    Το μπαρ πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή «ετοιμοπόλεμο».
8.    Βιτρίνα ποτών όπισθεν να είναι τακτοποιημένη και λειτουργική
9.    Μηχάνημα μπύρας καθαρισμός από σκόνες και βρωμιές και στο εσωτερικό.
10.    Έλεγχος επάρκειας αναψυκτικών συνεχώς επανατροφοδοσία. Προσοχή να υπάρχει αφρώδης οίνος πάντα και Σαμπάνια στην αποθήκη του Σπύρου
11.    Έλεγχος διαφόρων βοηθητικών ειδών, ζαχάρεως, σπίρτων, ζαχαρίνης… συνεχής τακτοποίηση.
12.    Την ευθύνη της φροντίδας την έχει καθημερινά ένας από του τέσσερις σερβιτόρους ανάλογα τη βάρδια. Οι ανωτέρω συνεπικουρούνται από όλους τους βοηθούς κυκλικά ανάλογα με το καθημερινό πρόγραμμα.
13.    Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι επίσημο, υποχρεωτικό ως προς την τήρηση αλλά επιδέχεται βελτιώσεων και αλλαγών από τους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου