To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Περιγραφή του προϊόντος

Negroponte όπως λέμε «παλιά Χαλκίδα»

To Negroponte Resort Eretria είναι ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα χτισμένο σε μια έκταση 11.000 τμ σε μία ειδυλλιακή παραλιακή τοποθεσία στην Ερέτρια. Απέχει δεκαεφτά χιλιόμετρα. από την Χαλκίδα και πενήντα χιλιόμετρα από την Αθήνα μέσω της σκάλας Ωροπού. Πέντε πανέμορφα κτίρια δένονται μεταξύ τους με χαγιάτια, εσωτερικούς διαδρόμους και παραδοσιακά κεραμίδια. Όλα μαζί αγκαλιάζουν το μπλε της πισίνας το πράσινο του κήπου και δέχονται άμεσα την «Καλημέρα» και την «Καληνύχτα» του Ευβοϊκού. Η πόλις της Χαλκίδας είδε την ενετική αλλοτινή ονομασία της να αναβιώνει στο όνομα του ξενοδοχείου αυτού και ... αισθάνεται ευγνώμων (!)

Άριστες υπηρεσίες για διάφορες επιθυμίες το ξενοδοχείο προσφέρει με κύριο κορμό τα πολυτελέστατα σύγχρονα και πρακτικότατα δωμάτια του. Θα βρείτε λοιπόν δωμάτια deluxe με θέα τον Ευβοϊκό αλλά και δωμάτια με βορειο-ανατολικό προσανατολισμό, που αγναντεύουν τον μικρό Όλυμπο της Ερέτριας και συντροφεύονται από καταπράσινα πεύκα. Άτομα με ειδικές ανάγκες θα βρουν τη βολή τους στα ειδικά deluxe ενώ οι δικαίως απαιτητικοί το ατομικό τους jacuzzi στα premium deluxe. Η θαλπωρή με φόντο τζάκι χειμώνα - καλοκαίρι προσωποποιείται στα Junior Suites. Άνεση και ηρεμία πάνω από το μπλε εξασφαλίζουν «ειδικές suites για δύο» παρακαλώ προτιμήστε της !

Προσέχτε ! Εκατόν επτά (107) είναι τα δωμάτια του ξενοδοχείου και το κάθε ένα από αυτά παρέχει: mini bar, χρηματοκιβώτιο, τηλέφωνο με απ’ ευθείας σύνδεση, δορυφορική τηλεόραση, fm ραδιόφωνο, internet, κλιματισμό, CD/DVD player, σεσουάρ μαλλιών καλυντικάκια για το μπάνιο, κρεμάστρα που θερμαίνει τις πετσέτες και ειδικό καθρέφτη μακιγιάζ! Ανακαλύψτε τα !

Γνωρίστε το ξενοδοχείο: Μη διστάζετε οι φιλόξενοι χώροι του υπενδεδυμένοι με το ανθρώπινο χαμόγελο του προσωπικού σας περιμένουν. Σαλόνι, εστιατόριο σαν σε καράβι. Lobby με τζάκι ! Απλωσιά στρωμένη με απαλό πράσινο δίπλα στη θάλασσα με φυσικούς ίσκιους. Η ματαίως ανταγωνιζόμενη σε κάλλος πισίνα προσφέρει αντίδοτα όπως …υδρομασάζ! Καλό είναι και αυτό ! Και φυσικά παιδική πισινούλα, ελκυστικό παιδότοπο και άλλες καλά οργανωμένες ανοιχτές εγκαταστάσεις για πολλές και έξυπνες χρήσεις. Αλλά ας μιλήσουμε και λίγο για τους εσωτερικούς χώρους που ανάλογα με την διαρρύθμιση τους εξυπηρετούν άριστα κοινωνικές, επιχειρηματικές και άλλες εκδηλώσεις. Η αίθουσα «Θέτις» σε επίπεδο θαλάσσης θα λέγαμε μπορεί να δεξιωθεί μέχρι 320 άτομα. Στα δύο χωρίζεται όταν χρειαστεί και εξυπηρετεί για όλων των τύπων τα συνέδρια. Η αίθουσα «Αίολος» είναι κατάλληλη για σεμινάρια και μπορεί να δεχθεί μέχρι 170 άτομα και βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Ακολουθούν και άλλες 2 αίθουσες η «Άρια» για 100 άτομα και η «Ερμής» σε επίπεδο Lobby Bar για 85 άτομα για meetings κλπ.

Από τις εγκαταστάσεις που έχει να καυχιέται το ξενοδοχείο για την αρτιότητα τους και τον εξοπλισμό τους είναι το σύγχρονο γυμναστήριο, η θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα με χώρο για μασσάζ και Jacuzzi, τα γήπεδα μπάσκετ, τέννις και το γήπεδο 5Χ5 όλα με φωτισμό. Πολλά είναι τα μικρά και μεγάλα δώρα που έχουν να προσφέρουν στην πελατεία τους οι χώροι αρμονίας σώματος και πνεύματος αλλά αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μια επόμενης επικοινωνίας «Των Επιθυμιών» μαζί σας πολύ σύντομα.

Ξενοδοχειακές όπως λέμε «οικείες υπηρεσίες»

Σε ένα μοντέρνο εντυπωσιακό χώρο δεσπόζει πρώτα απ’ όλα η Υποδοχή ή Reception. Είναι γένους θηλυκού ελκυστική και πολύ ευγενική. H Kουζίνα το ζαχαροπλαστείο και ο Μπουφές αξίζουν πολύ αλλά δεν φαίνονται «αφανείς ήρωες» θα λέγαμε. Το τμήμα οροφοκομίας ή Housekeeping είναι από τα τμήματα εμμέσου επαφής και περιλαμβάνουν τα πλυντήρια, την και την ιματιοθήκη. Το τμήμα αυτό κάνει το ξενοδοχείο να λάμπει ! Το τμήμα Πωλήσεων ή Sales department είναι το avant guarde του ξενοδοχείου. Είναι το ίδιο το ξενοδοχείο εκτός κτιρίου θα λέγαμε. Πουλάει και αγοράζει την ίδια την αγορά ! Tα λεγόμενα επισιτιστικά τμήματα ή Food & Beverage departments αποτελούνται από το κεντρικό εστιατόριο ή Restaurant, το κεντρικό μπαρ ή Main bar , το μπαρ της πισίνας ή Pool bar, το τμήμα Μini bar και το τμήμα υπηρεσίας δωματίων Room Service. Η αρτιότητα του σέρβις είναι ένας αγώνας που έχει να κάνει με τις συνεχείς μεταβαλλόμενες επιθυμίες και ανάγκες του ανθρώπου / αγοράς / πελατείας και των τεχνικών ικανοποίησης της. Σύνθετο πρόβλημα με πολλές παραμέτρους που αλληλοσυγκρούονται. Αισιοδοξούμε. Στα + του μαγαζιού προσθέστε Βabysitting, χώρους και δωμάτια για μη καπνίζοντες. Free car parking, rent a car, room service καθ’ όλην την διάρκεια της ημέρας, στεγνό καθαριστήριο εντός 24 ωρών πλύσιμο εντός ημέρας, free of charge πετσέτα παραλίας ή θερμαινόμενης πισίνας, Mini Market κλπ…

Η φιλοσοφία της εταιρείας

Επενδύουμε πρώτα απ’ όλα στον άνθρωπο εργαζόμενο. Γιατί αυτός απλά προηγήθηκε των κτιρίων. Μετά ήλθε ο πελάτης. Θέλησε τις ανέσεις του. Τις βρήκε στα δωμάτια στους χώρους στις εγκαταστάσεις. Θέλησε την εξυπηρέτησή του. Την βρήκε στα πρόσωπα, στα χέρια και στην καρδιά των ανθρώπων μας. Άνθρωποι ψημένοι στο επάγγελμα, φορτωμένοι με θετικές στάσεις ζωής, τεχνικές και εμπειρίες που ερευνούν ταχύτατα τις φλέγουσες επιθυμίες πρώτης γραμμής των νέο-εμφανιζομένων πελατών και τις μετατρέπουν ταχύτατα σε υλικές και άυλες υπηρεσίες χτίζοντας αδιάρρηκτες σχέσεις ανθρωπιάς και εμπιστοσύνης. Είναι αυτές που θα οδηγήσουν τα βήματά του και πάλι στην «Παλιά Χαλκίδα» Είναι αυτές που θα διαδώσουν τα καλά λόγια παντού όπου βρεθούν ! Είναι ο άνθρωπος τελικά που θα απολαύσει τα οφέλη.

Η δύναμη της εμφάνισης

Είναι αλήθεια ότι μεγάλοι μαιτρ υψηλής ραπτικής επιστρατεύονται για να ενδύσουν την επ-ένδυση στον άνθρωπο ακόμα και στα εστιατόρια τα λεωφορεία και αλλού. Στο χώρο μας αυτό μεταφράζεται σε μία μελετημένη αρμονική σοβαρή και ισορροπημένη εμφάνιση και παρουσία του ανθρώπινου δυναμικού που τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η ανά τμήμα ομοιομορφία, η πρακτικότητα, η καθαριότητα και η αρτιότητα. Πρόσωπα λαμπερά, βλέμμα άμεσο, ευθύ και διακριτικό, όψη φρέσκια, καλαίσθητη και περιποιημένη, πνεύμα απελευθερωμένο από περιττά βάρη και ταμπέλες, κινήσεις σβέλτες και μετρημένες, λόγια ζυγισμένα. Όλα αυτά με μια κουβέντα σοβαρότητα.

Η δύναμη του χαμόγελου 

Εδώ θα επιστρατεύσουμε λίγο τους Κινέζους και θα το ρίξουμε και στη ρύμη για να αποδείξουμε κάτι που δεν θέλει απόδειξη. Η χαμογελάς ή δεν χαμογελάς. Το χαμόγελο είναι επικοινωνία. Η +ομιλία είναι ανθρωπιά και τα δύο είναι αλληλοσεβασμός. Δοκιμάστε να χαμογελάστε και να καλημερίστε τον οδοκαθαριστή τη συνοικία σας. Η ταπεινότητα στο μεγαλείο της. Η επιδοκιμασία του έργου του επί τέλους είναι ορατή. Το χαμόγελο είναι σιωπηλό ερώτημα: «Τι γλώσσα μιλάτε;» «εγώ μιλάω άριστα την αληθινή» !


Η αξία του χαμόγελου

Δεν κοστίζει τίποτα αλλά αξίζει πολλά. Πλουτίζει εκείνους που το δέχονται, μα δεν φτωχαίνει όσους το δίνουν. Είναι σαν μια αστραπή αλλά η ανάμνηση του βαστά μια ολόκληρη ζωή. Κανείς δεν είναι τόσο πλούσιος ώστε χωρίς αυτό να ζεί, μα και κανείς φτωχός δεν μένει σαν το παίρνει. Ευτυχία φέρνει στο σπίτι, στη δουλειά επιτυχίες και όμορφες πιστές φιλίες. Ανάμεσα στους κουρασμένους ηλιαχτίδα, στους απογοητευμένους, της λύπης φωτεινό αστέρι και της στενοχώριας το καλύτερο νυστέρι. Και όμως δεν αγοράζεται, κι ούτε δανείζεται, δε ζητιανεύεται και ούτε κλέβεται. Γιατί αξία καμιά δεν έχει αν δεν προσφέρεται. Και αν στον πανζουρλισμό της σάλας κάποια σερβιτόρα δεν σας χαμογελάσει θα θυμηθείτε τάχα να της χαμογελάσετε εσείς ? Γιατί κανείς πιότερο δεν χρειάζεται ένα χαμόγελο απ' αυτούς που στέρεψαν και δεν τους έμεινε κανένα να προσφέρουν. Οι αρχαίοι κινέζοι έχουν μια παροιμία που λέει: "Ανθρωπος δίχως χαμόγελο δεν πρέπει ν' ανοίγει μαγαζί".

Το χαμόγελο!

Στη ζωή μας τι λείπει;
Το χαμόγελο και μόνο
που διώχνει κάθε λύπη,
Που σκοτώνει κάθε πόνο
Το χαμόγελο στολίζει
Κάθε χείλη ντροπαλά
Το χαμόγελο ανθίζει,
Όμορφα, σεμνά, δειλά.
Το χαμόγελο αξίζει
Φιλιά πολλά πολλά
Όταν κάθε ερωτευμένη
Σε στιγμή ευτυχισμένη
Λίγο χαμογελά
Περιοδικό «Το Χαμόγελο»
«Βήμα» 13/6/04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου