To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Main Bar

Το Hotel Blog Info 8 επιθυμεί δια της δημοσιο-ποιήσεως να υπογραμμίσει μερικούς τοπικούς και γενικούς κανόνες εσωτερικής λειτουργίας των επισιτιστικών τμημάτων του ξενοδοχείου Negroponte. Ευχαριστούμε για την αποδοχή τους και πρώτα απ’ όλα του μπαρ.

Main Bar

Ένας ελεύθερος χώρος που αλλάζει κυριολεκτικά την ζωή σας όσο χρόνο διαθέσετε είτε σαν θαμώνας είτε σαν πωλητής – εξυπηρετητής ! Για την ψυχολογία και τα οφέλη που αποκομίζει ο πρώτος θα μιλήσουμε μια άλλη στιγμή. Από τη πλευρά της καθηκοντολογίας και της mise en place που λέμε στην επαγγελματική ορολογία έχουμε να σημειώσουμε μερικά πραγματάκια: 1ο βήμα: Επανακτήστε το πάγιο από το ταμείο της Υποδοχής και βεβαιωθείτε ότι οικονομικά είστε έτοιμη να δώσετε τη μάχη. Δηλαδή έχετε επάρκεια και ψιλά. Διασφαλίζετε το ρευστό έναρξης της ημέρας. 2ο Βήμα: Η καθαριότητα των εγκαταστάσεων των επίπλων των καρεκλών των τραπεζιών και η τακτοποίησή τους  στο χώρο ευθύνης  είναι το δεύτερο βήμα. Η σωστή χωροθέτηση, η λειτουργικότητα, το εικαστικό, η χρηστικότητα είναι πλευρές της δουλειάς που απασχολούν τον χρήστη. 3ο βήμα: Ο εφοδιασμός των αποθηκευτικών χώρων ημέρας και των βιτρινών με τα προϊόντα προς πώληση. Τεχνικές προβολής προϊόντων «στο ράφι», κατάλογοι, προσφορές ημέρας, νέα προϊόντα όλα απασχολούν τους πωλητές – barman και τον βοηθό.

Ένας χώρος τόσο λαμπερός όσο εσείς !

Το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα του χώρου το εξασφαλίζουν οι καθαριστές ! Εσείς δεν έχετε παρά να κάνετε ένα καλό καθαρισματάκι και ένα καλό γυαλισματάκι των επιφανειών εργασίας σας αλλά και επαφής του πελάτη. Πχ την επιφάνεια του τραπεζιού ! καθώς επίσης και των +σκευών εργασίας. Ελέγξτε τα αποτελέσματα της καθαριότητας των συναδέλφων. Προσοχή ! Η επάρκεια αγαθών είναι καλά κρυμμένη σε σκοτεινές εγγυοδοσίες! Να μην τους επιτρέψτε να σας αφήσουν στη μέση της δουλειάς!  Τέλος φορέστε την πιο κριτική σας ματιά και με εποικοδομητική διάθεση  διορθώστε τα κακώς κείμενα κάνοντας ακόμα και παρατηρήσεις στον εαυτό σας !

Ένας χώρος τόσο εικαστικός όσο μια αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη ή τόσο επικοινωνιακός  όσο το καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός ή ένας χώρος χωρίς σύνορα !

Τι είναι αυτό που θα σας δώσει μια εικαστική ή θεματική διάσταση στο χώρο που κυβερνάτε; Να ένα ερώτημα που σας απασχολεί συνεχώς και αναζητείτε λύσεις παντού. Στο βιβλίο στον ανταγωνισμό στην τέχνη στην φύση στους ειδικούς ή και απλούς ανθρώπους. Και μετά η ιδέες οι προτάσεις οι βελτιώσεις ! Με κορμό ή βάση ένα κλασσικό στυλ δημιουργήστε τις παρεμβάσεις σας Πχ. Εικαστική βραδιά με τρεις μινιατούρες πίνακες  Χατζηκυριάκου - Γκίκα με αντίστοιχα τρία κοκτέιλ και ένα σύντομο βιογραφικό του ζωγράφου ! Η χιουμοριστική βραδιά με εναρκτήριο λάκτισμα τρία επιλεγμένα ανέκδοτα με όχι παραπάνω από πχ είκοσι λέξεις  Τρία fun cocktails έχουν την τιμητική τους αυτή τη βραδιά και μία μικρή τριμελής επιτροπή δείχνει τον νικητή του καλλίτερου ανέκδοτου της βραδιάς που μπορεί να παραδοθεί και γραπτώς αφού θα υπάρχει προγραμματισμός. Άλλο παράδειγμα θεματικές εναλλαγές επιτραπέζιου φωτισμού : Ανατολή, Φως Αθηνών, Sunset κλπ.

Λειτουργικά spots !

Ο άνθρωπός σας είναι σε ετοιμότητα να σας καλωσορίσει, να σας κάνει νεύμα ότι σας είδε, είναι λίγο απασχολημένος αλλά δεν θ’ αργήσει ν’ ασχοληθεί μαζί σας ! Η αρμονία στο χώρο από πλευράς καθαριότητας και τάξης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βασιλεύει. Απαγορεύεται σοβαρώς η διατάραξη της ! Η ροή του ρευστού και των παραστατικών του είναι οικονομική (εργοδότη) και φορολογική (προς το κράτος) υποχρέωση. Το παραστατικό είναι ο νόμιμος ακόλουθος του κάθε προϊόντος μόλις αυτό κάνει την εμφάνισή του.

Δέκα βήματα πριν το κλείσιμο της ημέρας !


1ο Φύλαξη των ποτών και των τροφίμων στους ανάλογους χώρους.
2ο Καθαρισμός σταχτοδοχείων, μάζεμα της εγγυοδοσίας, των ακαθάρτων.
3ο Άδειασμα καθαρισμός και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων.
4ο Κλείσιμο της παραγγελίας της επόμενης και παράδοσή της στον εσωτερικό προμηθευτή.
6ο Έλεγχος των χρεωστικών αποδείξεων  και των εισπράξεων ημέρας με «Ζ» παρουσία προϊσταμένου.
7ο Ετοιμότητα στον εσωτερικό έλεγχο, ανάληψη ακέραια των ευθυνών της βάρδιας.
8ο Σβήσιμο φώτων βάσει μικρού καταλόγου. 9ο παράδοση ταμείου, αναφορών και maison στην Υποδοχή.
10ο Αποχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου