To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

80 κριτήρια για ένα καλό room-service

Vente personnalisée. La room service demande de la pratique et une sertaine discrétion. Le vendeur doit etre précis et concis sans etre pesant. "Bonjour, ici le room-service. Desirez-vous l' aperitif pour patienter? Tests improviste pour améliorer la qualite de room-service et developper les ventes. Objectif: 11% du CA. Moyens: Carte attractive a deux langues. Personnes qui connaisent bien la carte, respectent les procédures et prennent des inniciatives selon les situations".


Φράσεις, διαδικασίες, τεχνικές κλειδιά για την επιτυχία σ' ένα τομέα που χρειάζεται αμεσότητα αλλά και διακριτικότητα! Το Intercontinental Paris τολμά, καθιερώνει και βελτιώνει διαδικασίες τέτοιες που δείχνουν απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο - πελάτη.


  • Mνημόνιο κανόνων room service
  • Η λήψη της παραγγελίας
  1. Δίδεται απάντηση πριν το τρίτο χτύπημα του βομβητή. (1)
  2. Η ομιλία είναι ζεστή και ευκρινής. (2)
  3. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναφέρεται συχνά το όνομα του πελάτη. (3)
  4. Ο λήπτης των παραγγελιών (Οrdertaker) πρέπει να είναι πολύ ευγενικός και σωστός επαγγελματίας. (4)
  5. Προτείνει και ποτά. (5)
  6. Προτείνει και άλλα είδη που συνδυάζονται.(6)
  7. Ο ordertaker προσφωνεί τον πελάτη με τ' ονομά του.(7)
  8. Ο ordertaker έχει food and beverage γνώσεις. (8)
  9. Ο ordertaker είναι σε θέση να κλείσει μια συζήτηση με ευχάριστο και ευγενικό τρόπο.(9)
  10. Ο ordertaker πρέπει να έχει κάνει την αναγκαία mise en place για τη διάθεση και άλλων ειδών εκτός καταλόγου (εάν αυτό βέβαια είναι δυνατόν). (10)
  11. Η εκτέλεση μια παραγγελίας δεν θα πρέπει να καθυστερεί πάνω
  12. από 5'. (11)
  • Το service
  1. O σερβιτόρος χτυπά την πόρτα και αναγγέλει: "room-service". (12)
  2. O σερβιτόρος είναι ήρεμος, οργανωμένος και χαλογελά. (13)
  3. Ο σερβιτόρος μιλά καθαρά. (14)
  4. Ο σερβιτόρος γνωρίζει και χρησιμοποιεί το όνομα του πελάτη. (15)
  5. Τα ρούχα του προσωπικού του service είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. (16)
  6. Ο σερβιτόρος "βολεύει" το δίσκο στο δωμάτιο του πελάτη. (17)
  7. Ο πελάτης να μπορεί να καθήσει και να γευματίσει άνετα. (18)
  8. * Κανένα είδος πλαστικού δεν πρέπει να αγγίζει τα πιάτα. (19)
  9. * Ενα φυλλάδιο ή προφορικές οδηγίες πρέπει να δίδονται για το debarrassage. (20)
  10. * Ο λογαριασμός πρέπει να παραδίδεται μέσα σε φάκελλο και με ένα στυλό. (21)
  11. * Ο σερβιτόρος ευχαριστεί τον πελάτη. (22)

  • Η παραγγελία
  1. Ολα τα menage και τα διακοσμητικά να είναι σε πολύ καλήκατάσταση. (23)
  2. Τα λινά να είναι καθαρά και καλοσιδερωμένα. (24)
  3. Οι δίσκοι και τα τραπέζια να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. (25)
  4. Τα σερβίτσια να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. (26)
  5. Τα μαχαιροπήρουνα να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. (27)
  6. Τα ποτά και τα τρόφιμα παρουσιάζονται με όμορφο τρόπο. (28)
  7. *Τα προϊόντα να είναι εύγευστα και ευφανίσημα. (29)
  8. Η μερίδες να είναι ακέραιες και σταθερές. (30)
  9. Να υπάρχει μια διπλή ζαχαριέρα με δύο είδη ζάχαρης και ζάχαρη για διαβητικούς. (31)
  10. Το γεύμα ή το δείπνο να συνοδεύεται με σοκολατάκια. (32)
  11.  
  •  Tips:
  1. O ordertaker αναγγέλει την υπηρεσία "room-service" και αυτο-παρουσιάζεται. 
  2. Πρέπει να καθυσηχάσει τον πελάτη και να μην τον κάνει να περιμένει πάνω από 20''. (1) & (2).
  3. Ενας καλός πωλητής (ordertaker) "πουλά" τα διάφορα εναλλακτικά είδη της κάρτας από ορεκτικά μέχρι καφέ. (5),(6) & (7).
  4. Δεν βιάζεται να πάρει παραγγελία από ένα πελάτη που αργεί ν' αποφασίσει. Τον ευχαριστεί και του εύχεται καλή μέρα, καλή όρεξη κλπ. (9).
  5. Ο ordertaker με το που τον καλεί κάποιος, γνωρίζει αυτόματα τον αριθμό του δωματίου και το ονομά από μία οθόνη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του αναφέρει πολλές φορές το όνομα του πελάτη. (3) & (7).
  6. Γνωρίζει την σύνθεση των πιάτων και μπορεί να προτείνει συνδυασμούς κρασιών και φαγητών. (8).
  7. Plat du jour: "μη με λησμόνει"! Σε περίπτωση εξαιρετικών επιθυμιών δεν πρέπει να δεσμεύεται με υποσχέσεις. (10).
  8. Επαναλαμβάνει την παραγγελία στον πελάτη. Ζητά ένα λογικό χρόνο να την διεκπεραιώσει. Σε περίπτωση καθυστέρησης πρέπει να ενημερώσει τον πελάτη. (11).
  9. 8. Ο κάθε πελάτης αποτελεί και μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον έστω και αν έχει καμμιά δεκαριά άλλους μπροστά του! (12), (13), (15), (16) & (22).
  10. Παρουσιάζει τα πιάτα, κάνει degudastion κρασιού, βγάζει τα πιάτα από τη θερμοτράπεζα ή ρωτά αν θέλουν να το κάνει. (14).
  11. Εξαρτάται και από το δωμάτιο για το πού βρίσκεται το τραπέζι του room-service. Αν δεν είναι σε σωστή θέση προτείνει να μπεί σε κάποιο άλλο βολικό μέρος. Αν το κάθισμα είναι πολυθρόνα μπορεί να προτείνει μαξιλάρια. (17)
  12. Ο,τι menage είναι πλαστικό και περιττό το αφήνει έξω από το δωμάτιο. (19).
  13. Συνήθως ξεχνάνε να μιλήσουνε για το debarrassage. Επειδή είναι ένα ευαίσθητο θέμα, μιά και μόνο μια έκκληση του πελάτη στον σερβιτόρο, αρκεί. (21).
  14. Ο πελάτης του room-service απολαμβάνει τις ίδιες υπηρεσίες και την ίδια ποιότητα φαγητού με αυτές ενός πελάτη του εστιατορίου.! (29), (30) & (31).
  15. Aκόμα και αν η παραγγελία δεν περιέχει καφέ. (33)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου