To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Πάθος για τη την ποιότητα παράδειγμα εταιρίας

Έλεγχος Ποιότητας: Εχουμε την αίσθηση ότι οι δύο αυτές έννοιες μας υποδέχονται θερμά στο εργαστήριο του Saint-Disier. Πρόκειται για ένα πρότυπο εργοστήριο-βιομηχανία πσγωτού που άνετα ο ιδιοκτήτης θα παινευόταν ότι εκεί η δουλιά εκεί είναι ιεροτελεστεία. Η πράξη αποτελεί την καλύτερη απόδειξη γιαυτό. Τουλάχιστο 12 άτομα καθημερινά δουλεύουν αδιάκοπα από τις 5 ώρα το πρωί έως τις 8 το βράδυ με στόχο "να επιβεβαιώνουν κάθε στιγμή την άψογη εφαρμογή των οδηγιών και των διαδικασιών λειτουργίας του εργαστηρίου".

Σήμερα ο Ελεγχος Ποιότητας στη ΜΙΚΟ δεν γίνεται μόνο μετά την παραγωγή του προϊόντος, όπως γινόταν στο παρελθόν, αλλά και κατά τη διαρκειά της. Είναι αυτό που αποκαλούμε "autocontrole"/"αυτοέλεγχο" και ο οποίος ταυτόχρονα είναι ένας άριστος τρόπος διαχείρησης των ανθρώπινων πόρων της επιχείρησης.

Η ΜΙΚΟ όμως δεν σταμάτησε εδώ. Η ΜΙΚΟ από μεράκι αποφάσισε να πάει και πάρα πέρα στον ορίζοντα της αναζήτησης της ποιότητας. Εναρμονίστηκε και ακολουθεί τις διεθνείς νόρμες "ΙSΟ 9000" οι οποίες δίνουν βασικές προδιαγραφές σε θέματα διανομής δηλαδή το πρέπει στο ζήτημα της ποιότητας. Ταυτόχρονα η εταιρεία δεσμεύτηκε να αποδείχνει συνεχώς πως βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων της. Δηλαδή για τη ΜΙΚΟ ο έλεγχος είναι συνώνυμος με την τελειοποίηση των προϊόντων της.

  • Ελεγκτής Ποιότητας στη ΜΙΚΟ
  • Sylvie Denigues : "Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε μιας αποτυχίας"

"H δουλειά μου είναι πολύ σύνθετη γιατί παρεμβαίνουμε σε πολλά στάδια της αλυσίδας παραγωγής. Πρώτος έλεγχος : Ελέγχουμε τις πρώτες ύλες καθώς τις παραλαμβάνουμε. Το γάλα, το βούτυρο, τις γκοφρέττες, τα φρούτα... Κάθε φορά η ποιότητα των εισαγωμένων προϊόντων πρέπει να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές και τις συνεχώς μεταβαλόμενες ανάγκες-απαιτήσεις των πελατών.
Επί της αλυσίδας στη συνέχεια κάνουμε δειγματολειπτικό έλεγχο σε είκοσι περίπου διαφορετικά προϊόντα.

Πραγματοποιώ βακτηριολογικούς ελέγχους τρείς φορές την ημέρα, φυσιοχημικούς ελέγχους δύο φορές την ημέρα, και organoleptiques/οργανολεπτικούς ελέγχους σε καμιά σαρανταριά κύβους. Ούτε ένα μικρόβιο δεν μας ξεφεύγει.

  • Παράλληλα πραγματοποιούμε ελέγχους σε ότι δήποτε είναι μετρήσιμο :

  1. Βάρος
  2. Ογκο
  3. Teneur en fruits, 
  4. Η όψη των προϊόντων παρατηρείται κάθε λεπτό.
    Τέλος πρίν φύγουμε από το εργοστάσιο τα παγωτά (crèmes glacées) στοκάρονται για 48 ώρες για να περιμένουμε τα αποτελέσματα του βακτηριολογικού ελέγχου.

  • Το επάγγελμά μου; 

Είναι αληθινό πάθος για μένα παρ' όλες τις πολλές απαιτήσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να παραγάγουμε ένα προίόν πρώτης ποιότητας, ένα προϊόν ιδανικό, το οποίο ο καταναλωτής επιθυμεί πολύ. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε μιας αποτυχίας.

Αλλά τελικά ξέρετε; Ο πρώτος έλεγχος είναι πολύ απλός. Φτάνει να δοκιμάσεις...'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου