To blog αυτό δημιουργήθκε σε άσχετο χρόνο και συγκέντρωσε εμπειρίες του γράφοντος από διάφορα στάδια της εκπαιδευτικής και εργασιακής του σταδιοδρομίας. Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες ξενοδοχειακές, εστιατοριακές και ιντερνετικές πηγές και σκοπό έχουν να στείλουν μηνύματα, να προβληματίσουν ή να ενημερώνουν τους αναγνώστες.

Service κρασιού


  1. Ο SOMMELIER ΕΙΝΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.
  2. ΩΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΠΟΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ
  3. ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ ΠΟΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ.
  4. ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
  5. ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.
  6. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΠΟΔΙ, ΑΠΟ ΚΡΥΣΤΑΛΟ Ή ΜΙΣΟ-ΚΡΥΣΤΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
  7. Η ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ FLUTE H ΤΟΥΛΙΠΑ.
  8. ΤΟ DIGESTIF ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΠΟΔΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥΛΙΠΑΣ.
  9. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΣΙΩΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ DEGUSTATION. Ο SOMMELIER ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

  • ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

  1. ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΡΟΣΕΡΑ.
  2. ΟΣΟΣ ΠΙΟ "ΛΙΚΕΡ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ
  3. ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ "ΔΩΜΑΤΙΟΥ" ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ.
  4. ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.
  5. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ:
  6. ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ 15-18 ΒΑΘΜΟΥΣ
  7. ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΑΦΡΙΑ: ΑΠΟ 12-14 ΒΑΘΜΟΥΣ
  8. ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ: ΣΤΟΥΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ
  9. ΑΣΠΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ
  10.  ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ - ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ
  11. ΚΡΑΣΙΑ "ΛΙΚΕΡ" ΣΤΟΥΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ.
  12. ΟΤΙ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ Η ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΝΤΕΚΑΝΤΑΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ.
  13. Η ΜΕΘΟΔΟΣ: ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΠΩΜΑ ΤΗ ΦΥΑΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΣΕΤΕ. 
  14. ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΥΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΑΦΑ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ.
  15. ΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟ ΚΕΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΥΑΛΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΤΕ. 
  16. ΟΤΑΝ Η ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΗ ΦΥΑΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΚΑΡΑΦΑ.

  •  ΕΚΠΩΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

  1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
  2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ Η ΣΕ ΣΟΥΣ-ΒΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΗ
  3. ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΚΟΦΤΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΩΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΥΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΦΕΛΛΟΥ.
  4. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΦΕΛΛΟΥ.
  5. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΧΛΙΑ.
  6. ΒΓΑΛΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ.
  7. ΜΥΡΙΣΤΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ΦΕΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ.
  • SERVICE:
  1. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ.
  2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ.
  3. ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ. ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ.
  4.  ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ.
  5. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ ΣΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ.
  6. ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΗ ΦΥΑΛΗ ΜΕ ΤΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ.
  7. ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΕΤ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΠΛΑΓΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
  8. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΟΥΣ-ΒΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.
  9. ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΗ ΦΥΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.
  10.  ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ ΣΤΟ ΛΙΝΟ.
  11. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΩΔΗ ΟΙΝΟ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟ.
  12. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΩΜΑ. ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΠΛΕΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.
  13. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΠΩΜΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου