- Ο SOMMELIER ΕΙΝΑΙ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ.
- ΩΣ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΠΟΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ
- ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΣ ΠΟΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ.
- ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
- ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ.
- ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΠΟΔΙ, ΑΠΟ ΚΡΥΣΤΑΛΟ Ή ΜΙΣΟ-ΚΡΥΣΤΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
- Η ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ FLUTE H ΤΟΥΛΙΠΑ.
- ΤΟ DIGESTIF ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΟΝΤΟ ΠΟΔΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥΛΙΠΑΣ.
- Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΣΣΙΩΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ DEGUSTATION. Ο SOMMELIER ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΡΑΣΙΟΥ
- ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
- ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΡΟΣΕΡΑ.
- ΟΣΟΣ ΠΙΟ "ΛΙΚΕΡ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ
- ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ "ΔΩΜΑΤΙΟΥ" ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ.
- ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.
- ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ:
- ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ 15-18 ΒΑΘΜΟΥΣ
- ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΑΦΡΙΑ: ΑΠΟ 12-14 ΒΑΘΜΟΥΣ
- ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙΑ: ΣΤΟΥΣ 10 ΒΑΘΜΟΥΣ
- ΑΣΠΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΒΑΘΜΟΥΣ
- ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ - ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ
- ΚΡΑΣΙΑ "ΛΙΚΕΡ" ΣΤΟΥΣ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ.
- ΟΤΙ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ Η ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ ΝΤΕΚΑΝΤΑΖ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ.
- Η ΜΕΘΟΔΟΣ: ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΠΩΜΑ ΤΗ ΦΥΑΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΣΕΤΕ.
- ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΥΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΑΦΑ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ.
- ΕΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟ ΚΕΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΥΑΛΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΤΕ.
- ΟΤΑΝ Η ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΗ ΦΥΑΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΚΑΡΑΦΑ.
- ΕΚΠΩΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ Η ΣΕ ΣΟΥΣ-ΒΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΗ
- ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΚΟΦΤΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΩΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ ΣΚΟΥΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΥΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΦΕΛΛΟΥ.
- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΦΕΛΛΟΥ.
- ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΧΛΙΑ.
- ΒΓΑΛΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ.
- ΜΥΡΙΣΤΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟ ΦΕΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ.
- SERVICE:
- ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ.
- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ.
- ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ. ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ.
- ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ.
- ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ ΣΤΑ ΧΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ.
- ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΟ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΗ ΦΥΑΛΗ ΜΕ ΤΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ.
- ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΕΤ ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΠΛΑΓΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.
- ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΟΥΣ-ΒΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.
- ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΗ ΦΥΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ.
- ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΦΥΑΛΗ ΣΤΟ ΛΙΝΟ.
- ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΩΔΗ ΟΙΝΟ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΕ ΠΑΓΟ.
- ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΩΜΑ. ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΠΛΕΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.
- ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΠΩΜΑ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου